• 3D printer Mimaki

3D printer Mimaki

“De markt voor 3D-printen blijft groeien. Mimaki heeft erop ingespeeld door een werkelijk unieke oplossing op de markt te brengen”

“Andere 3D-printoplossingen kennen twee belangrijke problemen bij het creëren van 3D-geprinte objecten. Ten eerste kunnen ze geen objecten in fotorealistische kleuren produceren. Hierdoor is er vaak vraag naar handbeschildering van objecten, iets wat tijdrovend en duur uitvalt. Ten tweede zijn de meeste 3D-geprinte objecten pas te gebruiken nadat stabiliserende werkstukhouders verwijderd zijn. Ook dit neemt tijd in beslag. Bovendien bestaat hierbij het risico dat het object beschadigd raakt.”

Rendabele productie
Hij vervolgt: “De Mimaki 3DUJ-553overwint deze obstakels door fotorealistische kleuren te printen met keuze uit tot wel 10 miljoen verschillende kleuren. Daarnaast is zijn in water oplosbare ondersteuningsmateriaal gemakkelijk weg te wassen zonder het object te beschadigen. Zo maakt hij rendabele productie mogelijk van voortreffelijke 3D-geprinte producten met verfijnde afwerking. Wij zijn ervan overtuigd dat deze printer een warm onthaal zal krijgen bij professionals in tal van sectoren. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan de branche voor signs & display graphics, het onderwijs, de gezondheidszorg, de maakindustrie, de wereld van de architectuur en de bouw, om maar enkele voorbeelden te noemen.”

Fullcolour modelleren
Dankzij hoogprecieze inktdruppelplaatsing en keuze uit drie druppelgroottes voor het modelleren van kleurgradaties met minder korreligheid voldoet de 3DUJ-553 full-color 3D-printer zelfs aan de meest veeleisende professionele vereisten voor fullcolour modelleren van allerlei 3D-objecten. Deze 3D-geprinte objecten zijn bovendien voldoende duurzaam om nabehandeling te weerstaan, zoals aanbrenging van een overcoating en bevestiging van schroeven en andere werkstukhouders.

Mimaki verwacht dat de printer eind 2017 commercieel beschikbaar is.